Jdi na obsah Jdi na menu
 


2013 a 2014

Vážení přátelé, zvědavci i Vy, kteří jste sem zabloudili náhodou,

 

chtěl bych se tímto vrátit k ročníkům, které jsem svou neopatrností opomenul zmínit, a tak tedy činím teď.

Pozdě, leč přece.

 

2013

     Když se nyní ohlížím zpět do roku 2013, zjišťuji, že má paměť je poněkud děravá. Avšak několik důležitých věcí v ní stále zůstalo. Kupříkladu to, že tento ročník se opět vrátil k tradičnímu průvodu, který ten předchozí postrádal. Jako vždy jsme se mohli setkat s opravdu pestrými a nápaditými maskami, které nám cestu, řádně zasněženou, velmi zpříjemnili. Asi nejvýraznějšími postavičkami se stala parta Šmoulů, kteří byli v té bílé peřině opravdu nepřehlédnutelní. Průvod jsme měli též obohacený světoznámými KISS, kteří rozjížděli "Rock'n'roll all night", ale i celý průvod. :) Rozhodně se přísluší říci, že tentokrát byl potěšen i vodník, neboť si ve svém fráčku mohl nožky v novém rybníce protáhnout, kterýžto byl však nejprve posvěcen ctěným svatým otcem. Průvod ještě doplňovala i kuřata, která se pak večer na merendu dostavila už lehce oškubaná (zjevně zmožena průvodem). Celý odpolední průvod navíc poprvé doplňoval i flašinetář, který nám se svým hracím strojem zpříjemňoval každý ušlý metr.
     Večerní zábava pak skýtala mnohá překvapení. Od partičky upírek, přes Hannibala Lectra a jeho krásnou dozorkyni, 

Rozstřelením pomyslné stužky, zahájil merendu Limonádový Joe. U místního baru vám mohl Duck Badman nabídnout poctivé drinky, nebo barmanův proslavený lomcovák. O půlnoční představení se postaral bubeník s neviditelnými bicími a večer se pak postupně začal přehoupávat do rána. 

 

2014

 

     Tento rok mám již přeci jen poněkud v živější paměti. Ráno a dopoledne jste mohli opět navštívit masopustní trhy, které obohacoval i flašinetář, kterého si v předchozím roce lidé velice oblíbili. :) Krom všelijakých mastných laskomin, jste mohli nakousnout i sladkých dobrot, různých koláčků, šátečků apod., či přivonět k poctivému koření.

Odpolední průvod pak začal na městě a tentokrát nás prvně pohostil Pandrhola, u kterého mohli ti rychlí a šťastnější ulovit jitrničku rovnou ze stromu a statečně zalévat svá bříška čerstvým domácím pivečkem. Proto již od prvního zastavení byl průvod opravdu veselý a bujarý. Z dalekého východu k nám zavítaly i Geishy a svými slunečníčky rozháněly chmury pryč od nás. Byť přišel i Mrazík s Marfušou, chladu se moc nedostavilo. Naopak slunce nám na každém rohu hřálo do tváří, a tak se celý průvod zdál být opravdu zcela rozzářen a vydržel tak až do samého konce.

     Večerní merenda bylo tento rok unikátní všemi směry. Poprvé se nám o doprovodný program staral Marv a Harry, kteří stále vcházeli do baráku, než byli až nahoře. O zábavu se ale postaraly i dámy z MISS Senior nebo příchod národního olympijského týmu. O půlnoci jsme si mohli zvolit Miss Masopust. Právoplatnou vítězkou se stala slečna Kubíčková, která si převzala stuhu, korunku a následně to své sokyni v kráse vytmavila dortem rozpláclým o obličej. O zábavu bylo tedy postaráno a my se ve veselém duchu dostali až ke zdárnému konci. Pokud vím, tak všichni odešli domů zdrávi, avšak povětšinou zmoženi alkoholem. 

Snad jsem vypíchl to nejdůležitější. Nakonec o lecčems se můžete přesvědčit v naší fotogalerii. 

Video z roku 2014 - konkrétně větší část Miss Masopust jest k náhlednutí zde: